autot

Toiminta

Autotuojat - ja teollisuus ry (AT) on asiantuntijaorganisaatio, jonka jäseniä ovat valmistajien valtuuttamat uusien autojen maahantuontiyritykset ja kotimaiset auton valmistajat. AT:n toiminta-aluetta ovat henkilö-, paketti-, kuorma- ja linja-autojen valmistus, maahantuonti sekä myynti- ja huoltopalvelut. Yhdistys pyrkii edistämään jäsentensä toimintaedellytyksiä, välittämään autoalaa koskevaa tietoa sekä edistämään liikenneturvallisuutta ja tieliikenteen ympäristöasioita.

AT seuraa autoalaa koskevaa lainsäädäntöä ja on mukana sen valmistelussa. Yhdistys pyrkii välittämään ajantasaista tietoa autoalasta medialle ja lainsäätäjille. Ajoneuvoja koskeva tekninen lainsäädäntö, tieliikenteen verotus, liikenneturvallisuus ja tieliikenteen ympäristöasiat ovat keskeisimpiä teemoja. Yhdistyksen pyrkimyksenä on edistää uusien teknologioiden käyttöönottoa ajoneuvojen turvallisuuden ja ympäristöystävällisyyden lisäämiseksi sekä yhteiskunnan ja ympäristön hyödyksi.

AT toimii yhteistyössä median edustajien kanssa suoraan sekä Autoalan Tiedotuskeskuksen kautta. Tiedottamisen tavoitteita ovat yhteiskunnallinen vaikuttaminen sekä luotettavan ja ajantasaisen tiedon välittäminen kuluttajille.

Jäsenyrityksilleen AT:n tarjoamia jäsenpalveluita ovat edunvalvonta suhteessa EU-elimiin, valtiovaltaan, viranomaisiin ja muihin järjestöihin, tiedonvälitys sekä ympäristö- ja kierrätysasioiden erityisosaamisen jakaminen Suomen Autokierrätys Oy:n kautta.

AT on OICA:n (International Organisation of Motor Vehicle Manufacturers) jäsen ja osallistuu ACEA:n (European Automobile Manufacturers' Association), Euroopan autonvalmistajien, yhteistyöorganisaation työskentelyyn.


Tulosta sivu

LISÄÄ AIHEESTA


Historiaa

Autotuojien edeltäjä Suomen automobiilikauppiaiden yhdistys perustettiin 27.1.1925. Se muutettiin 4.3.1955 Autotuojat ry –nimiseksi autojen päämaahantuojien yhteiseksi järjestöksi. Samalla yhdistyksen säännöt uusittiin.
Lue lisää!


Autotuojat ja-teollisuus ry • Ateneuminkuja 2 C, 10. krs • 00100 Helsinki
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä