Täyssähköautojen hankintatuki

Eduskunta hyväksyi joulukuussa 2017 lain, jonka perusteella täyssähköautojen hankintaa tuetaan vuoden 2018 alusta alkaen 2 000 eurolla. Tuki on suunnattu kotitalouksille ja sitä jaossa hieman alle 6 miljoonaa euroa vuodessa vuosina 2018-2021. Tukea voi saada uuden sähköauton hankintaan tai pitkäaikaiseen leasingiin. Tuki on rajattu henkilöautoille, joiden verollinen kokonaishinta on alle 50 000 euroa.

Sähköautojen hankintatuen tavoitteena on edistää liikenteen sähköistymistä ja samalla vähentää liikenteen päästöjä. Hankintatukeen sisältyvä valtionavustus toteutetaan ostettavan uuden sähköauton kaupanhinnan alennuksena tai alennuksena pitkäaikaisvuokratun sähköauton kuukausimaksuista.

Sähköauton ostaja saa tuen 2 000 euron alennuksena auton myyntihinnasta autoja myyvästä autoliikkeestä. Auton maahantuoja laskuttaa valtion osuuden Trafista.

Sähköauton vuokraaja saa tuen vuokrauspalvelun tarjoajalta kuukausivuokran alennuksena. Palveluntarjoaja maksaa autosta normaalin hinnan autoliikkeelle tai maahantuojalle ja hakee valtion avustata vuokraajan puolesta Trafista.

Hankintatuen ehdot


1.Hankittavan auton ainoa käyttövoima on sähkö
2.Hankittavan ajoneuvon on oltava uusi ensirekisteröimätön henkilöauto (M1 tai M1G)
3.Hankintatukea myönnetään vain yksityishenkilölle
4.Hankintatukea ei myönnetä sellaisille autoille, joista on maksettu romutuspalkkio
5.Hankittavan auton verollinen kokonaishinta saa olla enintään 50 000 euroa
6.Auto on ensirekisteröitävä 1.1.2018-30.11.2021

Jos hankintatukea haetaan vuokra-autolle, sen ehtona vuokrattaville on edellisten ehtojen lisäksi

7.Hankintatukea myönnetään, jos vuokraaja sitoutuu liisaamaan auton käyttöönsä vähintään kolmeksi vuodeksi

Lisätietoja


Trafin ohjeita hankintatuesta