rss Autotuojat ja -teollisuus ry:n tiedotteita

13.12.2017 22.00

Auto- ja Liikennegaalassa palkittiin alan tekoja ja vaikuttajia

Auto- ja Liikennegaala keräsi keskiviikkoiltana Messukeskukseen lähes 400 liikenteen ja autoalan vaikuttajaa. Itsenäisyyden juhlavuoden viimeisessä suuressa Suomi 100 -tapahtumassa jaettiin kaksi pääpalkintoa: Vuoden Auto Suomessa 2018 sekä Vuosisadan Liikenneteko ja siihen liittyvä Vuosisadan Liikennevaikuttaja.

Auto- ja liikennetoimittajien jo neljättä kertaa valitseman Vuoden Auto Suomessa on vuonna 2018 Seat Ibiza. Yli satapäinen journalistijoukko valitsi vuoden tärkeimmän uutuusmallin 39 automallin joukosta.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner palkitsi gaalassa Vuosisadan Liikenneteon. Kansalaiset ovat koko vuoden ajan voineet ehdottaa ja äänestää vuosisadan merkittävintä liikennetekoa. Voittajaksi kiri jalankulkijan heijastin, joka on suomalainen keksintö 1940–50-lukujen taitteesta. Vuosisadan Liikennevaikuttajaksi suomalaiset äänestivät legendaarisen Ensio Itkosen.

Gaalassa jaettiin myös kaksi erikoispalkintoa. Vuosisadan Vientipalkinnon voitti Valmet Automotive Oy eli Uudenkaupungin autotehdas. Palkinnon autoteollisuuden merkittäväksi palvelutuottajaksi kasvaneelle vientiteollisuutemme veturille jakoi valtiovarainministeri Petteri Orpo. Palkinnon vastaanotti Valmet Automotiven viestintäpäällikkö Mikael Mäki, joka kohdisti kiitoksensa yrityksen menestyksen takana oleville 4 000:lle ”autotehtaan sankarille”.

Hyvä Suomi! -palkinto ojennettiin Tommi Mäkinen Racing Oy:lle. Tommi Mäkinen Racing on suomalainen menestystarina, jossa kiteytyvät huippuosaaminen ja moottoriurheiluhistorian pitkät perinteet. Tämän erikoispalkinnon luovuttivat artisti Kimmo Laiho, tutummin Elastinen, sekä Suomi 100 -hankkeen pääsihteeri Pekka Timonen.

Auto- ja Liikennegaalassa jaettiin myös monia muita merkittäviä palkintoja ja tunnustuksia, joista on tarkempi kuvaus tiedotteen liitteenä. Gaalan järjestivät Autotuojat- ja teollisuus, Auto- ja Liikennetoimittajat  (AuLi ry) ja Event Management Group. Gaalassa esiintyivät muun muassa Elastinen ja Jukka Puotila. Kooste gaalan tähtihetkistä esitetään MTV3-kanavalla la 16.12. klo 14.45 ja su 17.12. klo 13.30.

Auto- ja Liikennegaalan pääyhteistyökumppaneina olivat Continental, Grano Diesel, LähiTapiola, Neste, Saint-Gobain ja Santander. Kumppaneina olivat lisäksi AKK, Clear Channel, Gredi, Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat, Järvenpään Kukkatalo, Korrek Pro, Letterbox, Lignel & Piispanen, Messukeskus, Moottori, MTV3, Tori.fi ja V-Traffic.

Autotuojat ja -teollisuus ry (AT) on autojen maahantuontiyritysten ja autoteollisuuden yhdistys, jolla on 28 jäsentä. Yhdistyksen jäsenten markkinaosuus Suomen uusien autojen markkinoista on yli 99 %.

Autoalan Tiedotuskeskus (AuT) on autoalan suurimpien toimialajärjestöjen palvelu- ja informaatiokeskus, jonka tehtävänä on tuottaa tietoa tieliikenteestä sekä autokaupan, autoteollisuuden, korjaamojen ja katsastuksen toimialoilta.


Palaa otsikoihin