rss Autotuojat ja -teollisuus ry:n tiedotteita

4.7.2017 14.22

Mopoauto vs. nopeusrajoitettu henkilöauto -koeajotilaisuus Porissa

Torstaina 13.7. klo 12:30-15 Porissa järjestettävässä koeajotilaisuudessa on ainutlaatuinen tilaisuus verrata nopeudeltaan rajoitettua pientä henkilöautoa mopoautoon. Nopeusrajoitetun henkilöauton huippunopeus on rajoitettu 50 kilometriin tunnissa. Tilaisuuden järjestää autojen maahantuojia ja valmistajia edustava Autotuojat ja -teollisuus yhteistyössä Suomen Autokoululiiton ja LähiTapiolan kanssa.

Nopeusrajoitettu henkilöauto vaihtoehtona mopoautoille

Mopoautot ovat nuorten keskuudessa suosittuja, mutta niiden käyttöön liittyy ilmeisiä liikenneturvallisuusongelmia. Mopoautojen korirakenteet ovat kevyitä ja niiden kolariturvallisuus on huomattavasti henkilöautoja heikompi. Mopoautot päätyvät lievienkin kolaritilanteiden seurauksena tyypillisesti lunastukseen. Yhtenä liikenneturvallisuutta parantavana vaihtoehtona mopoautoille on ehdotettu nopeudeltaan rajoitetun pienikokoisen henkilöauton ajamisen sallimista mopoautokortilla. Nopeudeltaan rajoitettu henkilöauto soveltuisi myös ajokortittomille iäkkäille mopoa, mopoautoa tai mönkijää paremmin.

Koeajopaikkana Länsi-Suomen pelastusharjoitusalue

Koeajettavana on viisi erimerkkistä A- ja B-segmentin nopeusrajoitettua autoa sekä mopoautoja. Avoin koeajotapahtuma on suunnattu kaikille aiheesta kiinnostuneille, erityisesti mopokortti-ikäisille nuorille ja heidän vanhemmilleen. Tapahtuma järjestetään klo 12.30-15.00 Länsi-Suomen pelastusharjoitusalueella (Ilmailuopistontie 226, 28540 Pori), joka sijaitsee Suomen Ilmailuopiston itäpuolella. Pysäköinti on järjestetty pelastusharjoitusalueen piha-alueelle, josta on lyhyt kävelymatka koeajoalueena toimivalle lentokentän vanhalle poikkikiitotielle.

Kuka voi koeajaa henkilöautoja?

Koeajoautoissa on mukana liikenneopettaja tai ajoneuvojen maahantuojien edustaja, ja autoja voi koeajaa myös ilman B-korttia. Koeajoalue on erotettu muusta liikenteestä. Kuljettajan on kuitenkin oltava vähintään 15-vuotias. Ilman B-korttia ajavat saavat aluksi lyhyen perehdytyksen ajamiseen. Koeajoon tulevien tulee ottaa mukaan henkilöllisyystodistus.

Lisätietoja tilaisuudesta löydät tämän linkin takaa

Lisätietoja tilaisuudesta saat tarvittaessa Autotuojat ja -teollisuuden tekniseltä asiantuntijalta Markus Markkaselta (p. 040 733 8856, markus.markkanen(a)autotuojat.fi).


Palaa otsikoihin